Plastisk kirurgi etter vektnedgang

Fedme eller overvekt kan medføre en rekke plager og helseproblemer for den det gjelder, i tillegg til å være sjenerende for de som kjenner seg bevisst på dette. Mange ønsker derfor å gå ned i vekt av ulike grunner, og det finnes mange veier til målet.

Overvekt fører med seg en stor risiko for hjerte- og karsykdommer, og kan redusere livskvaliteten på mange andre måter. Noen er født med god forbrenning og trenger sjelden å bekymre seg for vektoppgang, mens andre holder vekta stabilt gjennom trening og en sunn diett. Noen ganger gjennomgår man allikevel endringer som medfører at kroppen blir større, for eksempel ved problemer med stoffskiftet, graviditet, psykiske lidelser eller andre ganske alminnelige grunner.

Når man går opp i vekt så vil huden strekke seg ut, og ved senere vektnedgang så kan dette bli en utfordring. Når man blir eldre så blir huden tynnere og mister stadig litt av spensten og evnen til å stramme seg opp igjen. Ved rask vektnedgang etter for eksempel en graviditet, slankeoperasjon eller en vellykket diett og iherdig trening, så kan det hende huden ikke har fått nok tid til å stramme seg opp i takt med vektnedgangen eller rett og slett ikke klarer å stramme seg opp selv.

Når man har opplevd en rask vektnedgang som har resultert i løs hud, så velger mange å ty til bukplastikk. Dette er et kirurgisk inngrep der den løse huden vil skjæres bort og strammes opp, og noen ganger vil overflødig fett bli skjært bort også. Det vil bli et arr etter denne operasjonen, men det er som regel veldig lite synlig og godt verdt de gode resultatene, man kan oppnå.

Dersom du vurderer plastisk kirurgi bør du ta kontakt med et senter som tilbyr dette og bestille en konsultasjon hos en faglig dyktig kirurg. Der vil du få svar på alt du måtte lure på.