Kom i gang med treningen etter graviditeten

Det er vanlig å oppleve en vektøkning på rundt 10-16 kg under et svangerskap. Ikke bare barnet, men også fostervann, morkake, økt blodvolum og hormonforandringer er med på å forandre vekten din. Dessverre er det ikke alltid slik at kroppen din finner tilbake til trivselsvekten og formen sin av seg selv.

Det er derimot mye du kan gjøre for å støtte kroppen din til en raskere vektnedgang etter en fødsel. Fysisk aktivitet og trening er en viktig del av dette. Avhengig av hvor vant du er til å trene, kan du starte med å ta en 30 minutters trilletur om dagen.

Lytt til kroppen din

Turgåing er viktig og effektivt når det kommer til å bevege kroppen og forbrenne kalorier. Et tips for å øke effekten, er å trille vognen i oppoverbakker. Også bekkenbunnen og magemusklene bør være prioritet etter en graviditet. Det finnes forskjellige øvelser for disse muskelgruppene, som enkelt kan gjennomføres hjemme.

Løping med moderat hastighet og sirkeltrening er gode treningsformer etter et svangerskap. Det viktigste er at du lytter til kroppen din, og ikke presser den for hardt. Du skal ikke ha det vondt under treningen, og fokuset bør ligge på en naturlig vektnedgang, hvor treningen både fremmer den fysiske og den psykiske helsen din.

Barselyoga

Barselyoga kan også hjelpe deg med å komme i gang med treningen etter fødsel. Barselyoga kan gjennomføres hjemme eller på et trenings- eller yogasted. Det som er unikt med denne treningsformen, er at barnet kan involveres. Slik fremmer du ikke bare en sunn kropp og vektnedgang, men også kvalitetstid med barnet ditt.

Yoga kan også hjelpe deg med å finne ro i en ellers hektisk hverdag som nybakt mor. I tillegg styrker du kroppen din på en mild måte. Barselyoga er en veldig allsidig treningsform, som trener hele kroppen din. Det er særlig kjernemuskulaturen din som blir styrket, noe som er fordelaktig etter graviditet.