Kom i gang med hjemmetrening

shutterstock_241816300Har du hatt en lengre periode uten trening, og føler for å komme i gang med å bevege deg litt mer? Det er ingenting i veien for at du kan starte i din egen stue med litt enkelt utstyr som ikke krever så store investeringer.

For det første bør du gå til anskaffelse av en god, tykk treningsmatte, som gjør at du får et mykt underlag når du gjør øvelser på gulvet. En slik matte absorberer støt, og hindrer at du får skader som kan oppstå hvis underlaget er for hardt. Du bør også ha et par gode treningssko hvis du skal gjøre mange øvelser der du løper og hopper. Med sko med en god såle vil du også få bedre spenst enn hvis du bare er barbeint mens du trener.

For det andre trenger du behagelig tøy, for eksempel en teknisk t-skjorte som gjør at du ikke føler deg så svett, ettersom materialet i t-skjorten transporterer fuktigheten bort fra kroppen. En god treningstights eller en annen løstsittende bukse er også en fordel å ha på seg.

Så er det bare å sette i gang. Du kan selvsagt trene hjemme uten ekstra utstyr, og da bruker du bare kroppens egen vekt som motstand, eller du kan ha en stol eller et bord som støtte og hjelpemiddel. Hvis du vil ha litt mer hjelp, kan noen håndmanualer eller vekter være smart. Dette er enkle hjelpemidler som du blant annet kan skaffe deg på Internett. Om du også kjøper deg en treningsstrikk, kan du gjøre enda flere effektive øvelser, der du både bruker vekter og strikk som motstand for styrketrening.

Hvis du trenger tips på øvelser du kan gjøre hjemme, finnes det en mengde treningsvideoer på YouTube og andre nettsteder. Bruk vinteren på å komme i form hjemme, så vil du se store forandringer, og du vil føle deg stolt av kroppen din når våren kommer!